DIH Forum 2024

DIH Forum 2024

Sa uspješnim završetkom DIH Foruma 2024 prošle sedmice u ASA Institutu Bosna i Hercegovina, sigurni smo da je digitalna transformacija za MSP u Bosni i Hercegovini tek započela dobijati na zamahu. Forum organizovan od strane FabLab Bosna i Hercegovina u saradnji sa QSS i Digital Storm DIH, postavio je čvrst temelj za kontinuiranu inovaciju unutar sektora malih i srednjih preduzeća (MSP).

Forum je izložio ključne strategije i najnovije inovacije koje su neophodne MSP da uspiju u digitalnijoj ekonomiji. Poslužio je kao ključna tačka za prenos znanja i novih prilika, ohrabrujući kompanije da započnu ili ubrzaju svoje digitalne transformacije.

Naše najdublje zahvalnosti upućujemo svim govornicima i učesnicima koji su doprinijeli bogatim diskusijama i dijelili svoje uvide. Također zahvaljujemo našim sponzorima FundingBox, ProCredit Bank BiH i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine za njihovu ključnu podršku u vođenju digitalnog napretka MSP. DIH Forum 2024 je također podržan kroz #EU4DigitalSME projekt, koji finansira European Union i Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Šta je sljedeće? Radujemo se budućnosti u kojoj se MSP neprestano prilagođavaju trendovima i inoviraju. Naša posvećenost podršci na tom putu digitalizacije ostaje čvrsta te nastojimo podsticati rast i konkurentnost kroz taj proces.