Iskoristite izvanrednu priliku i aplicirajte za Inovacijske Vaučere koje nudi Digital Storm! 🚀


Iskoristite izvanrednu priliku i aplicirajte za Inovacijske Vaučere koje nudi Digital Storm! 🚀


Illustration

Završen Događaj: Vidimo se Sljedeće Godine!

0Dana
0Sati
0Minuta
0Sekundi
Illustration

Ograničen broj mjesta!

Registrujte se danas kako biste osigurali svoje mjesto i bili uzeti u obzir prilikom selekcije. Ne propustite priliku da budete dio 1. DIH Foruma u Bosni i Hercegovini. Pridružite nam se i budite korak ispred u digitalnoj transformaciji!

Illustration

O prvom DIH Forumu 2023. godine

Pridružite nam se na DIH Forumu 2023, gdje ćemo zaroniti u svijet digitalne inovacije i tehnologije namijenjene malim i srednjim poduzetnicima (MSP-ovima). 1. DIH Forum će se fokusirati na digitalnu inovaciju i tehnologiju za mala i srednja preduzeća (MSP). Forum ima za cilj pružiti MSP-ovima uvide i najbolje prakse o digitalnoj transformaciji, istražujući kako tehnologija temeljito mijenja način na koji preduzeća stupaju u interakciju s kupcima i stvaraju nove mogućnosti za prihode. Program uključuje panel diskusije sa evropskim i lokalnim predstavnicima DIH-a, industrijske demonstracije i stručne prezentacije o započinjanju digitalizacije za MSP-ove, EU4DigtalSME programima te finansijskim i savjetodavnim mogućnostima za MSP-ove.

Pridružite nam se 3. juna 2023. godine i otkrijte kako digitalizacija može pokrenuti pozitivnu transformaciju za vaše poslovanje.

Illustration

Pogledajte uživo demostraciju našeg indutrijskog partnera Universal Robots na 1. DIH Forumu!

Doživite budućnost robotike!

Otkrijte moć automatizacije na DIH Forumu 2023! Pridružite nam se da biste svjedočili živoj demonstraciji robota od strane Universal Robota, globalnog lidera u industrijskoj robotici. S više od 50.000 prodanih industrijskih robota širom svijeta, Universal Robots je revolucionirao proizvodne okoline pružajući ekonomična, fleksibilna i sigurna rješenja za automatizaciju. Njihova inovativna tehnologija mijenja način rada, čineći poslovanje usmjerenije na ljude, otporno i održivo.

Ne propustite priliku da iz prve ruke doživite budućnost automatizacije!

Zašto učestvovati

DIH Forum 2023 namijenjen je pojedincima i malim i srednjim preduzećima koja žele ostati konkurentna i inovativna u današnjem digitalnom dobu. Direktori, IT stručnjaci i poslovni lideri mogu imati koristi od prisustva na forumu. DIH Forum pruža mogućnost učenja od stručnjaka iz ove oblasti, istraživanja novih tehnologija i strategija, te dobijanja uvida u to kako digitalna transformacija mijenja konkurentnu sliku.

Otključavanje prilika za rast MSP-ova u dobu digitalne disrupcije

Saznajte kako digitalne tehnologije remete industrije i steknite uvide u potencijalne prilike za inovacije i rast za vaše MSP-ove.

Budite ispred igre: Zaštitite svoje malo i srednje preduzeće od digitalnih sigurnosnih prijetnji

Dobijte najnovije informacije o digitalnom sigurnosnom okruženju i čujte od stručnjaka kako zaštititi svoje malo i srednje preduzeće od potencijalnih prijetnji i ranjivosti.

Povezivanje za digitalni rast: Proširite dosege i potencijal svog MSP-a

Proširite mrežu svojih kontakata i potencijalnih partnera u digitalnom prostoru, stvarajući nove prilike za suradnju i rast.

Definirajte jasan plan akcije za digitalizaciju unutar svog malog i srednjeg preduzeća

Definirajte jasan plan akcije za digitalizaciju unutar vašeg malog i srednjeg preduzeća, zasnovan na najboljim praksama i uvidima stručnjaka iz industrije.

Prihvatanje digitalnih tehnologija za uspjeh MSP-ova u promjenjivom okruženju

Shvatite kako digitalne tehnologije mijenjaju konkurentnu sliku u različitim industrijama i kako vaše MSP može ostati ispred konkurencije.

Proaktivna digitalna transformacija: Stručni uvidi za vaše MSP

Pogledajte kako su druga mala i srednja preduzeća uspješno implementirala digitalne strategije i naučite iz njihovog iskustva, uključujući mogućnost da vidite demonstraciju robota u akciji.

Postati agilan: Prilagođavanje promjenama i iskorištavanje prilika za MSP-ove

Otkrijte kako postati kompanija koja je agilna, sposobna brzo se prilagoditi promjenama i iskoristiti nove prilike kako se pojave.

Doživite budućnost robotike!

Istražite najnovije napretke u robotici i svjedočite uživo demonstraciji vrhunske tehnologije koja će pružiti vašem malom ili srednjem preduzeću vrijedne uvide u to kako automatizacija može podstaknuti rast i efikasnost.

Image placeholder

Keynote spiker: Hannes Hunschofskyn

Hannes Hunschofsky je uspješan izvršni direktor poznat po svom vizionarskom pristupu i stručnosti u vođenju transformacija u različitim industrijama. Sa uspješnim iskustvom u pokretanju novih poslova, preokretima i unapređenju poslovanja, on je izveo izuzetne strategije rasta, akvizicija i reorganizacija.
Trenutno obavlja funkciju direktora EIT Manufacturing East u Beču, Austrija, podržanog od strane Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Hannes Hunschofsky donosi svoje bogato iskustvo u liderstvu iz renomiranih pozicija u kompanijama kao što su GE Jenbacher, August Storm i HOERBIGER.
Hannes Hunschofsky je cijenjen govornik kada je riječ o liderstvu i strategijiama proizvodnje, s ključnim govorima na prestižnim događajima i institucijama širom svijeta. Njegovi izvanredni doprinosi su prepoznati priznanjima kao što je Veliki Orden časti za usluge Republici Austriji 2014. godine, te kao finalista za Ernst & Young poduzetnika godine u Floridi 2012. godine.

Otvaranje 1. DIH Foruma

Illustration

Stefano Ellero

Šef kooperacija u Delegaciji EU u BiH (Head of Cooperation at EU Delegation in BiH)

Illustration

Edin Škaljić

Osnivač i poduzetnik,Maker Faire Sarajevo,FabLab BIH, DIH "Digital Storm"

Illustration

Gian Mario Maggio

Izvršni direktorEuropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) Manufacturing, Italija (Video message)

Upoznajte spikere

Illustration

Mirza SuljagićFabLab BiH

Illustration

Prof. Catalin DosofteiDigital Innovation Zone Rumunija

Illustration

Vedran Šimunović Tehnološki park INTERA 

Illustration

Lucian DiaconuUniversal RobotsRumunija

Illustration

Miralem BulićDIH “Industrial Hub”Tuzla

Illustration

Kemal KačaporLuvent Consulting

Upoznajte spikere

Illustration

Miro Hegedić, PhD EIT Manufacturing HUB Hrvatska

Illustration

Nedim ČelebićDIH “its4Health“Sarajevo

Illustration

Eva NäherDirektorica programa GIZ

Illustration

Isan SelimovićDIH ”Digital Storm”Sarajevo

Illustration

Drago GverićDIH “IDEMO”Banja Luka

Illustration

Ines Čebić- HabibijaEBRD

Illustration

Borut ZrimPomurje Technology ParkSlovenija

Moderator

Illustration

Mediha Adrović

BHRT

Završen Događaj: Vidimo se Sljedeće Godine!

Osnivač & organizator

Illustration

Co-organizator

Illustration
Illustration

Podržano od

Illustration

Industrijski partneri

Illustration

Forum lokacija

DIH Forum 2023 se održava u sklopu Sarajevo Maker Faire 2023.

Illustration

Adresa

Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo 71000

Email

ab.mrotslatigid%40ofni ab.eriafrekam%40ofni